psykologer Lyngby
Nyheder

Psykologer i Lyngby – vælg den rigtige for dig

Der er mange mennesker, der i løbet af deres liv, får brug for at gå til psykolog. Psykologer kan hjælpe dig i mange forskellige former for livskriser. Det er ikke ualmindeligt at man gennemgår forskellige kriser i sit liv, som man kan have brug for at få hjælp til. Det kan bl.a. også være lidelser såsom angst, stress og depression, hvor en psykolog kan være til gavn. 

Maria Bang – psykologen i Lyngby der kan hjælpe dig 

Maria Bang er en af de dygtige psykologer i Lyngby. De kan hjælpe dig uanset om du lider af angst, depression, stress eller hvis du har brug for mentaltræning i forbindelse med elitesport. Det er derfor en psykologpraksis der spænder bredt, men det gør den ikke mindre kvalificeret. Maria Bang er uddannet psykolog ved Københavns Universitet i 2009, har arbejdet på neurologisk afdeling på Glostrup Hospital. Siden er Maria blevet certificeret og har startet sin egen praksis hvor hun gennem metakognitiv terapi kan hjælpe klienter der lider af angst, stress og depression. Maria Bang blev i 2020 færdig med overbygningen til den metakognitive terapi. Læs mere om Maria Bang på https://mariabang.dk

Angst 

Der er mange mennesker der lider af angst i forskellig grad. Man kan f.eks. have angst for at gå i mørke gyder, have angst for at være i sociale sammenhænge, være angst bl.a. bakterier. Der findes forskellige former for angst heriblandt social angst som opstår, når man er i sociale sammenhænge. Panikangst som nærmest opstår ud af det blå luft. Den kan mærkes som en form af hjertebanken, svimmelhed og problemer med vejrtrækning. Der findes også angst i form af enkeltfobier, hvor man bl.a. kan have fobi for edderkopper, at flyve og slanger. Præstationsangst er også på listen over angstformer, og den opstår særligt når man skal holde et oplæg til eksamen, skal præstere eller i situationer, hvor der er et særligt fokus på en.  

Depression 

Depression går ud på, at man i en periode er mere trist, end man plejer at være. Hverdagen kan være præget at manglende overskud, vedvarende nedtrykthed, og manglende interesse. Det kan være svært at lave selv små hverdagsting, som at klare opvasken og hænge tøj op. En helt almindelige dag kan føles som den største forhindring på lige fod med f.eks. at bestige Mount Everest. Der er ifølge Psykiatrifonden ca. 300.000 danskere der årligt lider af depression.  

Stress 

Der er mange, der lider af stress, da kravende på arbejdsmarked, familieliv osv. gør det svært at følge med. Man kan godt i perioder opleve mere eller mindre stress, men det betyder ikke, at man nødvendigvis har stress på en måde, så man ikke kan overskue hverdagen længere. Der er imidlertid omkring 25 % af alle sygemeldinger, der er stressrelaterede. Man kan nemlig opleve stress over en længere periode, hvor man f.eks. også får en række fysiske symptomer såsom hjertebanken, søvnproblemer, tankemylder, indre uro og ubehag. Lider man f.eks. af søvnproblemer i en længere periode, vil det være svære at klare hverdagens opgaver, da man mister overskuddet uden tilstrækkelig søvn.  

Kommentarer lukket til Psykologer i Lyngby – vælg den rigtige for dig