Nyheder

Find det rette kostume til fastelavn 2022

Fastelavn er mit navn og ligger lige for døren. De fleste børn vil gerne i denne tid holde den helt store fest med det rette kostume, fastelavnstønder og fastelavnsris. Og hvorfor så ikke give den hele armen, med fest, ballade og glæde. Find det rette fastelavns kostume og fejr fastelavn 2022 med manér. Det kan ende med at blive årets fest for både store og små. Fastelavnskostumet kan anvendes i børnehaven eller skolen, hvor der oftest er udklædningsfest og tøndeslagning. Det er muligt at købe fastelavnskostumer, konge kroner og kronen til kattedronningen samt fastelavns tønder til alle børn fra 0 år og op. Ja endda så burde du gøre dig selv den tjeneste at finde et fastelavnskostume til dig selv og alle andre voksne der skal være med i den helt store udklædningsfest. 

Fastelavn er fest, gak og løjer 

Når vinteren går på held og dagene bliver længere, så er det tid til fastelavn 2022. For mange børn er der tale om årets store højdepunkt, hvor der er mulighed for at klæde sig ud i børnehaven eller skolen og give den gas med battet på fastelavnstønden i håbet om at få kronen på hovedet. Det er en fejringsdag som kan være til stor glæde for både store og små, ja selv de voksne, det kræver blot lidt indlevelse i en måske lidt mere barnlig verden end der gør sig gældende i hverdagen. Fastelavn er fyldt med traditioner og når først man dykker en lille smule ned i den, så er historien faktisk ganske spændende. Der er lagt op til årets fest, med sjov, gak og løjer, slik eller ballade, hjemmebagte fastelavnsboller og ris i lange baner. 

Fastelavnens tradition i Danmark 

Der er store traditioner for fastelavn i Danmark. Man mener faktisk at den verdensomspændende halloween har fundet inspiration i fastelavnsfesten, i hver tilfælde når det kommer til det med at gå fra dør til dør og kræve slik eller udlove ballade. Ellers blev der i datiden sendt katte i tønder som blev tæsket løs med bat, som et symbol på danskernes afsky for magien og hekserier. Dertil kommer de velkendte fastelavnsboller, som sikkert ligger tungt og glædeligt i enhver mave når vi når fastelavn 2022. Til trods or mange traditioner, så er det også en festdag hvor der er plads for at skabe sin helt egen fest. 

Fastelavn er tysk og fyldt med overdåd

Oprindeligt set stammer fastelavnen fra Tyskland. Navnet er i hver tilfælde oldtysk og betyder dagen før fasten. Her skulle der festes, spises og der var lagt op til karneval, gak og løjer, inden fasten begyndte. Derefter starter 40 dages faste som et led i kristendommen og ligger fast præcis 7 uger før påskedag. Påskedagen der imod er fastsat ud fra første fuldmåne efter forårsjævndøgnet. Lidt mere kompliceret og måske unødvendig viden for den fastelavn som vi kender den i dag, men alt i alt handler det egentlig bare om at holde en fest med sine nærmeste og mingle sig i overdåd af fest og måltid. 

Kommentarer lukket til Find det rette kostume til fastelavn 2022