Nyheder

Sådan finder du terapi i København

Har du brug for hjælp? Det er helt ok, for det har alle mennesker på et tidspunkt. Dem der siger noget andet er blot ikke selvbevidste nok.

 Vi har alle prøvet at have et tidspunkt i livet, hvor tingene var svære. Det kan blot være en periode med lavt selvværd, bekymring eller stress. Men det kan også være mere alvorlige problemer som f.eks.: 

  • Depression
  • Angst
  • Spiseforstyrrelser osv.

Når man støder ind i både små og store udfordringer kan det være en god hjælp at få terapi.

 Men hvordan finder man lige den rette behandler når nettet bugner af tilbud med terapi københavn og der hele tiden kommer nye behandlere til der også tilbyder terapi københavn.

 Hvad, hvem og hvordan skal man vælge? 

Start med et overblik

Det bedste du kan gøre er at starte med at danne dig et overblik. Hvilke terapeuter ligger der i nærheden af dig der tilbyder terapi København. Sorter dem evt. efter hvor langt væk de ligger.

 Nogle terapeuter arbejder kun med personer der lider af f.eks. angst, mens andre har speciale i parterapi. Sorter dem fra som kun arbejder med udfordringer du ikke har brug for hjælp til PT. 

Når du først har et overblik over en mindre håndfuld behandlere bliver det lidt nemmere at vælge, frem for at stå med 500 tilgængelige behandlere der alle tilbyder terapi i København. 

Dyk ned i deres hjemmeside

Uanset om den person eller klinik der tilbyder terapi i København arbejder som psykolog, psykoterapeut, coach eller noget helt fjerde, så arbejder de alle sammen ofte ud fra et bestemt livssyn eller en bestemt tilgang.

 Det kan du finde mere om på deres hjemmeside, og ved at dykke ned i den kan du ofte blive klogere på om de f.eks. arbejder holistisk, eller med kognitiv terapi i København osv. Måske noget af det passer bedre til dig end andet.

 Prøv at mærke efter når du læser hvad de skriver om dem selv og deres praksis.

Er der ledige tider

Alt efter hvad du går og tumler med kan det godt vente lidt med at få hjælp. Men står du f.eks. midt i en krise i dit ægteskab, så kan det være meget svært at skulle vente 3 måneder på at få terapi i København.

 Er det derimod blot et kærligt skub i den rigtige retning du har brug for så kan du måske godt vente på at din foretrukne behandler har tid til at hjælpe.  Derfor kan den næste måde at gribe det an på være at finde ud af hvem der har den første ledige tid, og så kan du så igen sortere op i en prioriteret liste med ventetider.  

Kontakt behandleren

Når du har fundet en behandler der: 

  1. Bor i nærheden
  2. Har den tilgang du synes bedst om
  3. Har en ledig tid indenfor hvad der er rimeligt for dig

Så er det næste, som du skal gøre er, at kontakte behandleren og få en kort samtale om, hvad du har brug for, og høre hvad han/hun kan tilbyde. Her kan du ofte hurtigt vurdere, om du er på rette spor, og i så fald kan du booke en tid.

Kommentarer lukket til Sådan finder du terapi i København