motionscykel
Fritid & Hobby

Vælg den rette motionscykel

En motionscykel er et alsidigt redskab, der kan tages i brug af enhver, der gerne vil have en mere aktiv livsstil. Den er for dig, der gerne vil tabe et par kilo, men den er også oplagt til cykelrytteren, der ikke kan cykle om vinteren. Motionscyklen er sågar blevet enormt populær som genoptrænings-værktøj.

Hvad skal du lede efter?

Hvad end grunden er til, at du gerne vil have en motionscykel, ved du sikkert, at det er et svært marked at finde rundt i. Der er et væld af forskellige motionscykler til at væld af forskellige priser. Alle har de mærkelige navne og endnu mere mærkelige funktioner, hvilket bestemt ikke gør det nemt at vælge. Derfor følger der her en kort guide til, hvad du bør overveje, inden du køber en træningscykel.

Vigtigst af alt er det selvfølgelig, at du overvejer, hvordan og hvor ofte, du regner med at bruge motionscyklen. Hvis du bare gerne vil smide et par kilo, kan det ikke betale sig at investere i en motionscykel med alle de nyeste funktioner. Er du derimod overbevist om, at det bliver din nye, foretrukne træningsform, skal du selvfølgelig have en motionscykel, der kan presse dig.

En cykel for begyndere

Heldigvis findes der også masser af begynder-cykler, der passer til begge grupper. Det kunne for eksempel være en såkaldt Kettler motionscykel. Navnet er selvfølgelig lige så underligt som for enhver anden motionscykel, men funktionerne er bestemt ikke til at kimse ad. En Kettler motionscykel findes i forskellige modeller og forskellige prisklasser. Derfor er der helt sikkert også en Kettler motionscykel, der passer ind i dit budget. Deres billigste motionscykel er oplagt til dig, der lige er startet.

Den er ikke alt for dyr, men har stadig et bredt udvalg af træningsprogrammer, der kan gøre hver dag til en ny oplevelse. Derudover har den, som enhver anden motionscykel fra Kettler mulighed for at koble din foretrukne træningsapp til cyklen via Bluetooth. Den har altså alt, hvad begynderen kan og bør lede efter i en god motionscykel. Der er et lavt prisleje, masser af plads til udvikling og ikke mindst en mulighed for at følge den udvikling.

motionscykel

Højere prisleje- Bedre kvalitet

Meget af det samme kan siges for en Kettler motionscykel af lidt højere prisleje. Denne er dog mere henvendt til den øvede motionscyklist. Ofte vil en motionscykel i et højere prisleje være lavet med et bestemt formål for øje. Det kunne for eksempel være intensiv træning med hård belastning. Hvis du går efter den slags, bør du lede efter modstanden, målt i Watt. Til tider kan det sågar være en god ide at kende typen af modstand. Induktion er for eksempel bedre end mekanisk modstand. Derudover betaler du dog også bare for kvaliteten og komforten ved en cykel, du kommer til at sidde på i mange timer.

Med andre ord, bør du altså lade prislejet guide dig, når du leder efter motionscykel. Er du begynder, kan en billig cykel stadig have masser af muligheder. Efterspørger du noget særligt såsom muligheden for hård træning, bør du dog kigge nøje efter cyklens kvalitet og ikke mindst programmer og modstand. Gør du det, kan du dog med sikkerhed find den rette motionscykel.

Kommentarer lukket til Vælg den rette motionscykel