hama perler
Fritid & Hobby,  Nyheder,  Oplevelser & Inspiration

De rolige og afslappende dage


Der er kommet en bølge på af folk som kritiserer livet på de sociale medier. Tonen og stemningen motiverer og presser folk til at leve i en overhalingsbane af ren konkurrence. Tingene skal se perfekte ud uanset hvad der er bag lærredet.

Det er en kultur som fungerer for nogle, men det er samtidig en kultur som ødelægger det for mange. De som har fravalgt kulturen har i stedet valgt at sætte sig ned og hygge sig med perler eller andet godt.

Benyttet fritiden på opladning

Bølgerne af den slags mennesker har fravalgt de sociale medier. Efter at være gået ind i sig selv og bemærket hvordan de er blevet stressede af altid at være på, har de valgt at lukke lidt af. Tiden skal bruges på afslapning, og på at lade op til en ny dag. Vi lever kun en enkelt gang og det vil derfor være trist at misbruge vores fritid på ikke at hygge os og slappe af.

Men hvordan kan du så bruge tiden på at hygge dig? Hvis du har valgt at gøre som nogle af de andre, og lukke af for de sociale medier, så sidder du der nu. Du tænker ”hvad gør vi så?” og hvis du ikke finder på noget, så falder du tilbage i den strøm af opslag som du søgte væk fra.

Noget du kan forsøge dig med vil være at lægge perler på hama perleplader. Hama perler er noget vi er mange som er vokset op med. Som børn har mange prøvet at sætte sig ved et spisebord med en af de her hvide plastikplader og dumpet perle efter perle på. Når vi er blevet færdige og tilfredse med vores kreation, så blev det strøget og hængt i en snor.

hama perle pikachu

Hama er ikke kun for børn

At sidde med hama perler har på det punkt ikke ændret sig. Du er blevet ældre, men det betyder ikke at du er blevet for gammel til hama perler. Det er ikke et stykke legetøj som en lille dukke eller en bamse. Det er mere nogle remedier som du kan bruge til at udfolde dig selv.

Du kan finde nogle søde billeder på nettet og bruge hjemmesider til at fortælle dig hvilke farver der skal bruges for hver pixel. Fremfor at sidde og tegne billedet på et stykke papir, så kan du give dig udfordringen at lave det i hama perler.

Det er en kreativ kilde, som lader dig gøre med det som du har lyst til. Muligvis kan det lyde kedeligt, men sæt noget godt musik på, have lidt snacks i nærheden, og kedeligt bliver hyggeligt. Som projektet går frem af, begynder du at mærke hvad al den energi det giver dig at du endelig kobler fra.

Når dit projekt så endelig er færdigt og du har det strøget, så kan du smide det i glas og overveje hvad du vil gøre med det bagefter. Skal du beholde det? Skal det gives videre? Og ikke mindst, hvad er dit næste projekt med hama perler?

Kommentarer lukket til De rolige og afslappende dage