sygeplejerske praktik
Nyheder

Blive sygeplejerstuderende i udlandet

Når du er under uddannelse som sygeplejerske, så er der en masse ting, du er ved at forberede dig på. Dels er der alt det faglige, men sygeplejerskefaget er meget mere end kunnen i hovedet. Som sygeplejerstuderende skal du også kunne ruste dig til de mere ubehagelige oplevelser, der uundgåeligt vil opstå, og de forskellige personer, du kommer til at møde. Det er ikke noget, bøgerne kan lære dig om. Så i stedet kan du blive sygeplejerstuderende i udlandet. 

Hvordan bliver man sygeplejerstuderene i udlandet? 

Det er faktisk slet ikke så svært at blive sygeplejerstuderende i udlandet. Kom i sygeplejerske praktik ved Try Medics og mærk den forskel, du gør i udlandet. Når du er sygeplejerstuderende i udlandet med Try Medics, kommer du typisk til et land i Afrika. Afrika er ikke kun savanne og jungle, det er også pulserende storbyer og fremadrettet innovation. Desværre er der stadig mange steder på kontinentet, der har hårdt brug for hjælp, og som sygeplejerstuderede i udlandet kan du gøre en reel forskel. Det koster selvfølgelig lidt at rejse til udlandet, og du kan læse meget mere på Try Medics hjemmeside. 

Dét får du ud af at være sygeplejerstuderende i udlandet 

Som sygeplejestuderende i udlandet kommer du til at se verdens lidt grimmere sider. Du bliver ikke sendt direkte ind i en malaria-inficeret region, men når du hjælper til i verdens mere primitive dele, så bliver du også mødt med hårdere levevilkår. Det kan styrke dig til senere og sætte tingene i perspektiv, og så længe, du stadig kan formå at vise sympati for de senere bedre stillede patienter, du skal håndtere, vil et ophold i udlandet gøre dig godt. Som sygeplejerstuderende i udlandet lærer du desuden mere om, hvordan andre mennesker lever, og du får et nyt perspektiv på tingene. Det kan også gavne dit CV, når du har været ude steder, hvor kreativ og hurtig tænkning bare er en del af dagligdagen. 

Egner du dig som sygeplejerstuderende i udlandet? 

Som tidligere nævnt, så er der masser af moderne storbyer og civilisation i Afrika – det er et stort kontinent med utrolig mange lande. Men når man arbejder på et hospital, om det så er et lille lokalt ét eller ét med dusinvis af afdelinger, så får man nogle oplevelser, der hærder. Ingen bilder sig ind, at lande som Uganda og Zanzibar ikke har sin del af problemer. De bliver en del af din hverdag. Det er helt naturligt at frygte, at du ikke egner dig som sygeplejerstuderende i udlandet. Det kan være hårdt, og det er ikke alle, der har nerver eller mindsettet til det. Men som sygeplejerske er det godt at kunne hærde sig selv. Ethvert job på et hospital risikerer at blive konfronteret med svære tematikker og dilemmaer, og jo bedre forberedt du er på dét, des bedre en medarbejder og sygeplejerske vil du blive. Så længe du bibeholder din medfølelse og omsorg, men samtidig lærer at sætte dét til side for din egen sikkerheds skyld, skal du nok blive en god sygeplejerske. 

Kommentarer lukket til Blive sygeplejerstuderende i udlandet