kugledyne voksen
Nyheder

Derfor skal du investere i en kugledyne

Kender du følelsen, af at ligge flere timer, før du kan fald i søvn? Måske kører tankerne i hovedet. Måske kan du ikke finde ro i kroppen. Der kan være mange grunde til den manglende søvn. I dag er der mange, der har en travl og stressende hverdag. Så kan det være svært for både kroppen og hovedet, at finde ro til at lade søvnen indtræffe. I dagens Danmark er der også flere og flere børn, der har søvnbesvær. Disse kan lige såvel som voksne have glæde af en kugledyne.

Kugledyne til voksne

Når man har svært ved at falde i søvn, er gode råd ofte dyre. Men det behøver de ikke at være. Grundene til at prøve en kugledyne er mange. En kugledyne voksen er en super god investering. Her vil vi blot nævne nogle. Har du en stressende hverdag, med fart på karrieren, børn og en masse planlægning, er det klart, at hovedet ikke kan finde ro, så snart det rammer hovedpuden. Måske trænger din taktilsans til at blive stimuleret. Måske tænker du; hvad er taktilsansen? Den er blandt andet med til at registrere alle sanseindtryk vi kommer ud for.

Blandt andet temperaturer, smerte og velbehag. Det kan være svært at være i kontakt med denne, hvis man ikke har trænet den og vedligeholdt den helt fra lille af. En kugledyne vil hjælpe dig til at kunne mærke og føle, og komme i kontakt med din følesans/taktilsans. På den måde kan du meget nemmere finde ro, når du skal sove. Tyngden fra dynen vil give dig ro og tryghed, da den beroliger dit nervesystem.

Kugledyne til børn

I dag er der desværre flere og flere børn, der har udfordringer med den daglige trivsel. Det kan være børn, der ikke kan finde ro, sidde stille, være stille eller er udfordret på motorikken. Alle disse børn vil have glæde af en kugledyne. Hvorfor, tænker du måske. Det er lidt det samme som med voksne.

Forskellen er bare, at børn kan have sværere ved at forklare den uro, de har i kroppen. Hvorfor kan jeg ikke finde ro, hvorfor har jeg svært ved at give mig hen til søvnen. Mange børn der i dag er diagnosticeret med f.eks. ADHD eller anden adfærdsproblematik vil have gavn af en tyngdedyne. Grunden er som sagt, den samme som ved voksne.

Bedre kontakt

Nemlig at man ved hjælp af sådan en dyne, kan komme bedre i kontakt med sin følesans -den såkaldte taktile sans. Du som forælder og dit barn, vil begge ret hurtigt mærke en effekt. Barnet vil hurtigere falde til ro, sove bedre og mere uforstyrret, og på en måde vil du som forældre også få mere sammenhængende søvn.

Det er jo desværre ofte sådan, at når ens barn sover dårligt, sover forældrene også dårligt. Hvorfor ikke give en kugledyne en chance. Du vil helt sikkert opleve en effekt hos dit barn. Både dig og dit barn vil få et større overskud i hverdagen, når alle får mere og bedre søvn.

Kommentarer lukket til Derfor skal du investere i en kugledyne