Bolig & Indretning,  Nyheder,  Oplevelser & Inspiration

Trænger facaden til et løft?


Facademaling bruges først og fremmest til at beskytte dit hus mod vind og vejr, men der er jo ingen der siger at det ikke også må være flot, og det kan virkelig løfte indtrykket af dit hus hvis du tør vælge en anden farve end de typiske hvide og grå. Så hvis facaden trænger til nye farver, eller bare en opfriskning, så er det bare med at komme igang. Det er en opgave du nemt selv kan klare med lidt forberedelse. Du finder alt du skal bruge til opgaven lige her https://www.maling.dk/

Hvornår kan facaden males

For at få det bedste resultat med facademaling skal der have været over 10 grader i et stykke tid. Du kan ikke male hvis facaden er fugtig, men du får heller ikke et godt resultat i høj solskin. Du kan som udgangspunkt male din facade et sted mellem maj og september når vejret er til det. Du kan med fordel holde øje med vejrudsigten og se om de lover tørvejr, både 2-3 dage før og efter at du har planlagt at male facade. Din facade skal ofte males 2 gange og den skal kunne nå at tørre grundigt mellem hvert lag.

gul facade

Forbered dig grundigt

Du får altid det bedste resultat med facademaling hvis du forbereder dig grundigt. Det meste af arbejdet er faktisk inden du begynder at male, og når først det er gjort så er selve påføringen af facademalingen simpel.

Inden du begynder at male skal du igennem 3 trin:

  1. Rens
  2. Reparer
  3. Grunding

Du skal selvfølgelig rense alt skidt og snavs af din facade før du maler. Det kan f.eks. være spindelvæv og støv, men også alger og skimmel. Her kan du bruge en facaderens og en hård børste, og så skyller du blot efter med vand. Har du huller, løst puds eller fuger bør du reparere det inden du maler. Her kan du evt. få hjælp af en håndværker hvis du ikke ved hvordan. Alt efter hvilken type mur du ønsker at male på, samt hvilken type slutmaling du ønsker at bruge skal du vælge en passende grunder, nogle typer facademaling fungerer dog også som grunder hvis de blot fortyndes lidt. Spørg der hvor du køber din facademaling.

Vælg den rigtige facademaling

Der findes flere typer facademaling, de mest almindelige er disse:

  • Akrylmaling
  • Silikonemaling
  • Olieemulsionsmaling
  • Silikatmaling
  • Cementpulvermaling

Hver facademaling har sine fordele og ulemper, og egner sig til forskellige typer facader, men fælles for alle facademalinger er at du altid bør vælge en maling i god kvalitet.

Malingen beskytter dit hus, og jo højere kvalitet, jo bedre beskyttelse. Samtidig skal du gerne vælge en facademaling som er diffusionsåben, det vil sige at dit hus kan ånde igennem malingen og dermed undgår du fugtskader.

Uanset hvilken type facademaling du vælger ligger det største arbejde altid i forberedelserne, afrensning samt grunder. Er der gamle skader på din facade vil disse kunne ses gennem malingen, og ligeledes kan dårlig afrensning betyde at din nye maling skaller af.

Kommentarer lukket til Trænger facaden til et løft?