gifte danskere
Fashion & Mode,  Nyheder,  Oplevelser & Inspiration

Færre danskere bliver gift


På det seneste har vi set en kedelig tendens til at danskerne bliver gift langt senere eller sågar aldrig bliver det. Dette skyldes delvist at ægteskabet er ved at gå af mode, men derudover er der også bare færre unge danskere, der prioriterer parforholdet. I en verden hvor den næste og måske perfekte kun er et enkelt klik eller swipe væk, virker det umuligt at holde gang i forholdet. Ikke desto mindre viser al forskning, at ægteskabet, eller i hvert fald et trygt og stabilt parforhold er godt for både den fysiske og mentale sundhed. Enlige mænd dør for eksempel flere år før gifte mænd på samme indkomstniveau.

Snak om kærlighedssprog

Men hvordan holder man så faktisk gang i et romantisk forhold i en hektisk hverdag. Første skridt på vejen kunne være at finde frem til hinandens kærlighedssprog. Teorien om kærlighedssprog er efterhånden gammel, men hvorvidt den kan underbygges videnskabeligt er endnu uklart. Det er dog helt sikkert, at der er noget om snakken, når teorien postulerer, at nogle mærker kærlighed gennem kærlige ord og tjenester, mens andre mærker den stærkere gennem kærtegn eller gaver. Hvis du og din partner taler åbent om jeres kærlighedssprog, vil du opleve det langt nemmere at vise og modtage kærlighed i en travl hverdag. Så vil du hurtigt opleve, at den romantiske gestus ikke kun er reserveret til Valentines-dag.

Særligt hvis din partners kærlighedssprog er gaver, kan det for eksempel være en god ide at give dem en lille ekstra gave som tegn og minde på din kærlighed til dem. Det kunne for eksempel være en lille hjertehalskæde som denne fra https://guldsmykket.dk/shop/hjerte-vedhaeng-1537c1.html. En hjertehalskæde som den fungerer godt som gave og tegn på din kærlighed af mange forskellige årsager. Først og fremmest er smykker selvfølgelig altid gode gaver. De varer i lang tid og kan bruges i hverdagen såvel som til fest.

ring til bryllup

Et symbol på din kærlighed

Derudover er særligt en hjertehalskæde dog også et stærkt symbol. Hjertet er nemlig symbol på kærlighed, og der er derfor ingen tvivl om, at din partner vil tænke på dig og din kærlighed, hver gang deres blik falder på deres hjerte halskæde. Tiltaler en hjertehalskæde dig ikke, findes der heldigvis mange andre lignende gaver, der kan tjene samme formål, hvad end det er en ring eller en æske chokolade. Ingen af dem er dog helt lige så speciel og varig som en hjertehalskæde.

Er din partners kærlighedssprog imidlertid ikke gaver, kan det dog være, at du bør tage andre metoder i brug. Det kan være noget så simpelt som at gøre det til en vane at give dem et kompliment fra morgenen, at hjælpe dem med opvasken eller give dem en massage fredag aften. Den slags handlinger kan ikke i sig selv redde et parforhold, men det kan holde gnisten i live i en hektisk hverdag. Kærligheden er det værd.

Kommentarer lukket til Færre danskere bliver gift