champagne drik
Fritid & Hobby,  Nyheder,  Oplevelser & Inspiration

Det her skal du vide om Champagne

Det er nærmest en tradition, at ved arrangementer er der altid serveret champagne. Det er ligemeget om det er til forret, hovedret eller dessert, der vil næsten altid være en variant af champagne serveret. Det er dog ikke kune ved arrangementer, det kan også bare være, at man vil nyde et lille glas om aftenen. Der vil her blive gennemgået, hvad du skal vide omkring vin for at finde den bedste slags. Alle disse slags champagner, som vil blive gennemgået, kan findes her, for Jysk Vin har DK´s største udvalg af champagne – så man skal aldrig gå galt I byen med champagne. Det giver altid en ekstra pust til middagen at servere noget godt at drikke, samt noget der har en vis form for specialitet.

Hvad er Champagne?

Champagne er hvad man kalder for en Mousserende vin. Den er fremstillet uden brug af kulsyre. Brusen opstår i stedet ved gæring af bakterier, og blev perfektioneret i 1700-tallet. Englænderne prøvede at lave champagne ved hjælp af sukker, men det var først I 1880, at man begyndte at fremstille champagne, som man kender det i dag. Når det kommer til præferencer, så er englænderne mere til den tørre champagne, mens franskmændene bedre kan lide en champagne, som er mere sød i det.

champs

Champagne til hovedret

Når det kommer til at implementere champagne til sin ret, så skal man sørge for at finde den rette balance. Når der snakkes om den rette balance, så skal man være opmærksom på forholdet mellem det salte, det syrlige og champagnens smagsnoter. Hvis man ikke er helt sikker på smagsnoterne, så er det en god idé at undgå, hvad der er sværest at kombinere champagne med, såsom eddike, rå løg citrusfrugter, jordskokker, artiskokker, rabarber og meget stærke krydderier. Man kan for eksempel servere champagne til thailandske retter, hvis man holder igen med krydderierne. I stedet for at gå med de syrlige retter, hvis man vil servere champagne, så gå i stedet med milde retter, som har godt af modspillet med champagnen. Retter med mange grøntsager, fisk og skaldyr kan også give champagnen en øget smag.

Champagne til dessert

Når det kommer til at bruge champagne til desserter, så er der hvor en champagne virkelig kan vise sig frem. En champagne er en meget sød mousserende vin, så derfor skal den også parres med en sød dessert. Hvis desserten er mindre sødere end champagnen, så kommer champagnen til at smage bittert. Det er der ingen, der gider at smage på, så det er vigtigt, at man matcher de to komponenters sødme. Den mest almindelige dessert at servere indkluderer altid en eller anden form for chokolade. Siden at chokolade er en meget bitter komponent, da man ofte bruger en mørk chokolade, så behøver man ikke at have en vin, der er meget sød. Det vil derfor give en ulige balance mellem desserten og vinen, som vil få det overordnet billede af desserten til at virke forkert.

Kommentarer lukket til Det her skal du vide om Champagne