oktoberfest
Oplevelser & Inspiration

Udklædning til oktoberfest skal være ordentlig

At afholde oktoberfest er blevet en fast tradition mange steder. Også i Danmark. Og en oktoberfest kræver ordentlig udklædning, ordentlig pynt og den rette musik.

Startede i München i 1810

Begrebet oktoberfest startede, som de fleste ved, i München helt tilbage i 1810. Den første oktoberfest opstod den 12. oktober 1810, som et bryllup mellem kronprins Ludwig og prinsesse Therese. I forbindelse med brylluppet blev arrangeret et stort hestevæddeløb foran Münchens bymur. Det blev en succes, og det blev besluttet at hestevæddeløbet skulle afholdes hvert år. Siden udviklede festen sig, og i slutningen af det 19. århundrede blev festen til noget, der ligner det som nu er en verdensberømt oktoberfest. Siden er festen blevet forlænget, så den starter allerede i september. Og det er blevet en enorm turistattraktion med besøgende fra hele verden. Siden har begrebet bredt sig, og der er nu oktoberfester over hele verden.

oktoberfest

Musikken

Ud over øl, så er en oktoberfest rigtig meget udklædning og musik. Det er tyrolermusik, som de hører det i Bayern. Rigtig schlägermusik, som mange også kender det fra Afterski-fester.
Men så er det også det store hit fra Smokie, Living next door to Alice. Den sang er for mange blevet indbegrebet af oktoberfest i hvert fald i Danmark. Smokie skaber en god stemning.

Udklædningen

Rigtig mange forbinder oktoberfest med den klassiske udklædning, som er så karakteristik for de store fester i München. Man skal have lederhosen på. Det skal være tyrolerhatte til herrerne, der evt. også kan iføre sig et forklæde og en blå skjorte indenunder. Pigerne skal være i tyrolerkjoler, gerne med selvsiddende strømper. Mange vælger at iføre sig en paryk.

Der skal udklædning til for at det er en ægte oktoberfest. Og det skal være den rigtige udklædning.

Pynt til oktoberfest

Ud over udklædningen er pyntet til oktoberfesten også ekstremt vigtig. For at signalere, at det er en rigtig oktoberfest, skal der mange ting op og hænge. Balloner lavet som ølkrus er oplagte. Du kan få bannere i forskellige udformninger og meget andet hængepynt. Men selvfølgelig kan du også få paptallerkner, drikkekrus, servietter og rigtig meget andet, der skaber stemningen. Du kunne også vælge oppustelige ølflasker eller et kæmpe oktoberfest banner, der kan hænge ved indgangen.

Når I tager den lidt længere

Vil man gå endnu længere med sit koncept omkring oktoberfesten, så er der masser af muligheder. Du kan anskaffe sig et par øl-briller. eller hvad med oktoberfest øreringe, et overskæg, måde badge til at signalere at du er klar til fest. Men du kan også få en oktoberfest vifte, halskæde og meget andet. Ting der viser at du virkelig er klar til at fyre den af til en oktoberfest.

Beer Pong spil

Skal I være sikker på at der bliver gang i festen, så er det oplagt at indkøbe det populære Beer Pong spil. En god måde at få skabt den første stemning til festen, og være sikker på at de unge også gerne vil være en del af jeres oktoberfest. Det koster ikke meget, men så er I godt i gang.

Kommentarer lukket til Udklædning til oktoberfest skal være ordentlig