Oplevelser & Inspiration

Lav din egen festival

Fik du heller ikke billet til årets Roskildefestival? Så kan du da bare lave din egen! Det er selvfølgelig ingen garanti for, at årets hovednavn på Orange scene lige svinger forbi din hjemmelavede festival, men det kan til gengæld blive årets fest for dine venner og bekendte.

I denne artikel giver vi dig lidt fif til, hvordan du stabler en hjemmebrygget festival på banen, og får dine gæster i den helt rigtige festivalstemning – med eller uden festivaltoiletter.

Rammerne

Det første du skal gøre, er at skaffe dig nogle rammer omkring festivalen. Det kan for eksempel være i form af mobilhegn a la dem, der bruges på alle de rigtige festivaler. Har du – forståeligt nok – ikke allerede dette i skuret, så kan du leje mobilhegn hos Ebbes Udlejning. For mobilhegn skal der til, når man afholder festival. Hvordan skal du ellers afholde dine skrigende gæster fra at bestorme musikerne senere på aftenen?

Når først dit mobilhegn er placeret der, hvor end du synes dit mobilhegn skal stå, så er det tid til at overveje teltene og deres udformning. Er det varmt nok til at nøjes med pavilloner, eller skal du have rigtige festtelte sat op? Og vil du efterligne Roskilde festival og lave separate telte til koncerterne, eller slår du det hele sammen under ét telt?

Toiletforholdene

Du kommer ikke udenom at festival er lig med festivaltoiletter. Hvorvidt du vil gøre oplevelsen SÅ autentisk for dine gæster, er selvfølgelig helt og holdent dit eget valg. Men skal du holde en større festival, så har du måske lyst til at skåne dit eget toilet, og så kan et festivaltoilet alligevel være en god idé.

Alternativt kan du, hvis du stoler nok på dine venner til at lukke dem ind i dit hjem, lade vinduet stå åbent, fjerne toiletpapiret og opsætte håndsprit i stedet for rindende vand og sæbe, for at komme den ægte festivalstemning lidt nærmere. Du kan selvfølgelig også bare være en civiliseret vært og ikke udsætte dine gæster for disse rædsler.

Mad og drikke

Er det en større festival, giver det mening at leje en madbod og en bar, til at servicere dig og dine gæster. Men er det blot en mindre festival, så må du gøre dit bedste for at efterligne udvalget på en festivalplads. Et fadølsanlæg kan lejes forholdsvist billigt, så her kan du efterligne den ægte vare en smule. Det samme gælder med menuen – det kræver ikke det store at efterligne en typisk madbod med fastfood.

Underholdning

Enhver festival har underholdning. Om du vælger at gå hele vejen og leje en musiker, eller om du blot vil spille liveudgaven af alle de bands, du kan komme i tanker om, er helt op til dig. Alternativt kan du også med en projektor og en optagelse fra Orange scene gengive lidt af stemningen.

Udover musikken kan du også underholde dine gæster med konkurrencer og lignende. Her er for eksempel ølbowling et oplagt valg, når du vil lege festival. Denne sportsgren, som snart burde ramme OL, er nemlig yndlingskonkurrencen til langt de fleste festivaler.

Kommentarer lukket til Lav din egen festival